MENI
24.7.2013.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Dragan Čović susreo se sa veleposlanikom Republike Hrvatske


"Prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović upriličio je oproštajni susret s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Tončijem Staničićem.

U otvorenom, prijateljskom razgovoru razmijenjena su stajališta o dosadašnjoj dinamici jačanja i unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Dr. Čović je detaljno informirao veleposlanika o aktualnim političkim prilikama i odnosima u BiH i funkcioniranju institucija zakonodavne i izvršne vlasti na svim razinama.
Tema kojoj je posvećena posebna pozornost su refleksije ulaska R Hrvatske u Europsku uniju na političko – gospodarske prilike u BiH, te izazovi i zadatci koji stoje pred institucijama BiH nakon ulaska RH u EU.

Republika Hrvatska, kao dobar susjed i prijatelj, treba pomoći BiH na putu u Europsku uniju, prije svega u političkom smislu. Ogromno iskustvo koje ima RH u procesu pristupanja EU zasigurno će pomoći u savladavanju brojnih zahtjevnih zapreka na putu BiH ka EU i NATO-u, složili su se sugovornici.

Dr. Čović se ovom prigodom zahvalio veleposlaniku Staničiću na njegovom diplomatskom i osobnom angažiranju u Bosni i Hercegovini i ogromnom doprinosu na unaprijeđenju i jačanju sveukupnih bilateralni odnosa naših dviju zemalja te iskazao vjerovanja kako će poznavanje prilika u BiH i diplomatsko iskustvo sigurno biti dobri preduvjeti za naredni profesionalni angažman i pomoć BiH na njenom putu u EU." priopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću