MENI
23.7.2013

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na 31. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usaglašenost s Ustavom i pravim sistemom BiH a nisu podržana načela Prijedloga zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o krivičnom postupku BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.
Članovi Komisije utvrdili su usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, predlagač Vijeće ministara BiH. Također, usvojen je zaključak koji će biti upućen Domu naroda PSBiH na izjašnjavanje, a kojim se predlaže da se Prijedlog zakona vrati predlagaču da ga, shodno postojećim standardima u PSBiH, uskladi s jezičnim normama i nakon toga ponovno uputi u parlamentarnu proceduru.

Komisija je utvrdila da je Prijedlog zakona o odgovornosti za nuklearnu štetu, predlagač Vijeće ministara BiH, usaglašen s Ustavom i pravnim sistemom BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za period od 01.01. do 31.12.2011. godine, kao i Prijedlog koncepta stručnih rasprava o izbornom zakonodavstvu BiH, predlagač Odsjek za parlamentarnu podršku Misije OSCE-a u BiH.

Primljen je k znanju Izvještaj o radu Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH za period 01.01.-30.06.2013. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću