MENI
17.7.2013

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na 27. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Godišnji izvještaj Centralne banke za 2012. godinu i Financijski izvještaj Centralne banke za 2012. godinu.

Usvojen je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH i to u dijelu koji se odnosi na izvještaj o radu Ministarstva finansija i trezora BiH, Agencije za javne nabavke BiH i Uprave za indirektno oporezivanje.

Usvojen je Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH u 2012. godini. Također, usvojeni su zaključci koji će biti upućeni Domu naroda PSBiH a kojima se zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od 30 dana razmotri i dostavi u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o javnim nabavkama BiH i traži se od Vijeća ministara BiH da u Uredu za razmatranje žalbi stvori optimalne uvjete rada kako bi Ured, zbog povećanog obima posla, svoje poslove obavljao u zakonom predviđenom roku. Trećim zaključkom traži se od Vijeća ministara BiH da razmotri posljedice koje mogu nastati zbog imenovanja novog predsjedavajućeg Ureda za razmatranje žalbi, a da prethodno nije razrješen prethodni direktor koji nije imao propisima određeno trajanje mandata.

Primljen je k znanju Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH u 2012. godini i Tromjesečni financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period 01.01.-31.03.2013. godine.

Također, primljena je k znanju Informacija Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH o poduzetim aktivnostima na osnovu konačnog Izvještaja Revizije za 2011. godinu i Informacija Ministarstva odbrane BiH o programu aktivnosti za provođenje preporuka Revizije za 2011. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću