MENI
17.7.2013

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Slovenije


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine mr. Ognjen Tadić susreo se danas s ambasadorom Slovenije u našoj zemlji Andrejem Grassellijem.

Ambasador Grasselli, koji uskoro napušta dužnost u Bosni i Hercegovini, izrazio je zadovoljstvo što su se za vrijeme njegovog diplomatskog djelovanja desile neke krupne pozitivne promjene i naglasio da će Slovenija i dalje zdušno podržavati približavanje BiH euroatlantskim intergracijama. Također, gospodin Grasseli zahvalio je na uspješnoj saradnji koju je imao sa Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedavajući Tadić upoznao je gosta sa svojim viđenjem aktuelnog trenutka Bosne i Hercegovine ocjenjujući da je za napredak nužna stabilizacija unutarnjih političkih odnosa i stvaranje atmosfere u kojoj će se problemi otklanjati na način na koji se otklanjaju unutar Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Gospodin Tadić je također izrazio nadu da će prijateljski odnosi koje imaju Bosna i Hercegovina i Slovenija nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom i poželio ambasadoru Grasselliju nastavak uspješne diplomatske karijere. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću