MENI
3.6.2013

Članovi Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope razgovarali sa izvjestiocima Monitoring komiteta PS VE


Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Borjana Krišto, Ismeta Dervoz, Nermina Kapetanović, Krunoslav Vrdoljak, Boško Tomić i Mladen Bosić, razgovarali su danas sa izvjestiocem Monitoring komiteta PS Vijeća Evrope, Egidijus Vareikisom i šeficom Sekretarijata Monitoring komiteta, Caroline Ravaud. Sastanku je prisustvovala i šefica Misije Vijeća Evrope u BiH, Mary Ann Hennessey.

Izvjestioci Monitoring komiteta su izrazili interesovanje za provođenje Presude Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu Sejdić – Finci, zatim za buduće korake koji će u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine biti preduzeti kako bi se riješilo pitanje jedinstvenog matičnog broja građana, kao i za reakcije koje su u našoj zemlji izazvali amandmani članice Evropskog parlamenta, Doris Pack na Rezoluciju Evropskog parlamenta o napretku BiH.

Članovi Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope informirali su izvjestioce da uprkos različitim gledanjima na pojedina politička pitanja u BiH postoji saglasnost o neophodnosti implementacije Presude iz Strazbura, kao i o neophodnosti postizanja dogovora o svim spornim pitanjima koja predstavljaju kočnicu na putu evropskih integracija naše zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću