MENI
28.5.2013

Član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Asim Sarajlić na sastanku Pododbora za NATO-va partnerstva


Član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Asim Sarajlić učestvuje na sastanku Pododbora za NATO-va partnerstva.

Asim Sarajlić je prisustvovao sastanku koje je održan u Narodnoj Skupštini Republike Srbije i tom prilikom potpredsjednica Narodne skupštine Vesna Kovač i predstavnici parlamentarnih tijela koji se bave pitanjima euroatlantskih integracija informirali su članove Pododbora o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, saradnji sa NATO-om i Evropskom unijom, te statusu sporazuma koji se potpisan sa Kosovom.

Također, Podobor je održao i sastanke sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Vlade Srbije Ivicom Dačićem, tokom kojih su razmijenjena mišljenja o brojnim aktuelnim političkim temama u Srbiji.

Danas i sutra članovi će boraviti na Kosovu, gdje je planirano da razgovaraju sa predstavnicima KFOR-a, EULEX-a, kao i predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Kosova. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću