MENI
24.5.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Milorad Živković na 10. konferenciji predsjednika parlamenata SEECP-a


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorad Živković će učestvovati na 10. konferenciji predsjednika parlamenata Procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SECCP), koja će se 27. i 28. maja 2013. godine održati u Ohridu.

Prvog dana konferencije, u sklopu sesije „Ekonomska kriza i novi izazovi-uloga nacionalnih parlamenata i regionalna međuparlamentarna saradnja“, učesnicima će se obratiti i dr. Milorad Živković, a istog dana će biti prezentiran i Izvještaj o radu Radne grupe za izradu smjernica i modaliteta daljeg razvoja parlamentarne dimenzije SEECP-a koja vodi ka uspostavi SEECP parlamentarne skupštine.

Za drugi dan Konferencije predviđena je rasprava i usvajanje zaključaka u sklopu sesije „Koordinacija konačne deklaracije i drugih dokumenata 10. konferencije predsjednika parlamenata SEECP-a“.
Također, planirano je da na marginama ovog zasjedanja dr. Milorad Živković održi niz bilateralnih susreta s čelnicima zakonodavnih tijela zemalja učesnica konferencije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću