MENI
24.5.2013

Članice Delegacije PSBiH u PS Vijeća Evrope, Milica Marković i Nermina Kapetanović, će učestvovati na sjednici Komiteta za pravne poslove i ljudska prava PSVE


Članice Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković i Nermina Kapetanović, učestvovat će na sjednici Komiteta za pravne poslove i ljudska prava PSVE koja se održava u Izmiru, 27. i 28. maja 2013. godine.

Predviđeno je da prvog dana zasjedanja budu razmatrani izvještaji „Korupcija kao prijetnja vladavini prava“ i „Jačanje institucije ombudsmena u Evropi“, nakon čega je predviđeno usvajanje Prijedloga rezolucija i preporuka. Komitet će drugog dana zasjedanja dati mišljenje o Prijedlogu protokola broj 16 na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, raspravljati o odgovornosti međunarodnih institucija za kršenja ljudskih prava, razmatrati Izvještaj o provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava, dok će biti razmijenjena mišljenja na temu „Efikasnost Evropske konvencije o ljudskim pravima“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću