MENI
7.5.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao s ambasadorom R Slovenije u BiH


"Smanjenje trgovinskog deficita između Bosne i Hercegovine i Slovenije dodatno bi bili pospješeni privredni odnosi između dvije zemlje. Istovremeno, neophodno je malobrojna otvorena pitanja, poput stare devizne štednje, aktuelizirati na najvišem nivou kako bi konačno bila riješena, istaknuto je tokom današnjeg susreta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića s ambasadorom Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Andrejem Grassellijem.

Zahvaljujući se na dosadašnjoj podršci slovenske diplomatije za dobivanje liberalizacije viznog režima, dr. Bećirović podcrtao je da Bosna i Hercegovina i Slovenija treba da jačaju i unapređuju ekonomsku saradnju, naročito u energetskom sektoru.

Prema riječima ambasadora Grassellija, Republika Slovenija će kao dokazani prijatelj naše zemlje nastavit pružati snažnu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka evroatlantskim integracijama, a jedan od prioriteta bit će i jačanje parlamentarne diplomatije dvije zemlje." (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću