MENI
2.5.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović čestitao Dan slobode medija

U povodu 03. maja, Dana slobode medija, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

"Nikada nije bilo lako objektivno informirati i biti slobodni profesionalac u svijetu novinarstva. Upravo novinari su oduvijek više od drugih izloženi različitim pritiscima, ucjenama i najtežim prijetnjama a, na žalost, ni danas nije rijetkost da zbog profesionalnosti reporteri gube živote.
Odgovorna politika mora uporno stvarati uvjete da novinari i mediji u punoj slobodi razvijaju vlastiti profesionalizam kako bi nas objektivno i neostrašćeno izvještavali o onom što se događa. Trebamo biti svjesni da samo potpuno slobodni i odgovorni žurnalisti mogu doprinositi pravilnom prosuđivanju, donošenju ispravnih odluka i podizanju općeg nivoa demokratije.
Stoga, u nadi da ćemo se uspjeti izboriti za taj ideal, novinarima Bosne i Hercegovine čestitam njihov, ali i na određen načina i naš, Dan slobode medija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću