MENI
25.4.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić susreo se sa novoimenovanim ambasadorom Kine u BiH


- Ekonomska saradnja ne može čekati, pa je zbog toga, paralelno sa jačanjem već dobrih političkih odnosa Bosne i Hercegovine i Kine, potrebno usmjeriti energiju na jačanje privrednih veza dvije zemlje s posebnim naglaskom na unapređenje trgovinsko-ekonomske razmjene. Ovo je istaknuto tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Bože Ljubića sa novoimenovanim ambasadorom Kine u našoj zemlji Dong Chungfeng.

Ambasador Dong Chungfeng naglasio je da je, uprkos činjenici da je tek kratko vrijeme u Bosni i Hercegovini, već uvidio koliko potencijala postoji za inteziviranje ekonomske saradnje. Dodao je da će uložiti maksimalne napore za unapređenje saradnje na svim nivoima, ali i da će se aktivno angažirati kako bi se realizirali konkretni projekti.

Predsjedavajući Ljubić upoznao je ambasadora Chungfenga sa aktelnom političkom situacijom u BiH, ciljevima bitnim za priključenje NATO-u i Evropskoj uniji, izrazivši optimizam da će Bosna i Hercegovina krenuti ubrzanim koracima ka integracijama.

Prema riječima predsjedavajućeg Bože Ljubića, u narednom periodu parlamentarnu saradnju Kine i Bosne i Hercegovine treba podići na viši nivo čemu bi svakako doprinjeli i bilateralni susreti čelnika parlamenata dvije zemlje.

Ovom prilikom, predsjedavajući Ljubić se informirao o razmjerama potresa u provinciji Sečuan i izrazio solidarnost sa žrtvama ove katastrofe. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću