MENI
10.6.2021.

Predsjedatelj Doma naroda Bakir Izetbegović sastao se sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Azerbajdžana

"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u zvaničnom posjetu Azerbajdžanu, gdje se, nakon sastanka sa predsjednicom Nacionalne skupštine Azerbajdžana Sahibom Gafarovom, u odvojenim susretima sastao sa zamjenikom premijera Alijem Ahmadovom i ministrom vanjskih poslova Jeyhunom Bayramovom.

Zamjenik premijera Azerbajdžana Ali Ahmadov je iskazao poštovanje prema Bosni i Hercegovini i napretku koji je država ostvarila u posljednje dvije decenije, istaknuvši da sa velikom pozornošću prati dešavanja u Bosni i Hercegovini, te da Azerbajdžan snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je čestitao Ahmadovu i građanima Azerbajdžana na uspješnoj reintegraciji svog teritorija tijekom posljednjeg oslobodilačkog rata, iskazavši očekivanje da će u što skorijem razdoblju na tim prostorima uspjeti izgraditi neophodnu infrastrukturu i stvoriti uvjete za život stanovništva.

Tijekom sastanka sa ministrom vanjskih poslova Azerbajdžana Jeyhunom Bayramovom razgovarano je o planiranom otvaranju veleposlanstva Azerbajdžana u Bosni i Hercegovini i obratno, što bi, kako je ocijenjeno, doprinijelo daljnjem jačanju odnosa dviju država.

Izetbegović i Bayramov su također razgovarali o mogućnostima unaprjeđenja ekonomske suradnje Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana u oblastima poput metalske, namjenske i drvne industrije, energetike i turizma, te o mogućnosti uspostavljanja izravne avionske linije koja bi povezivala dvije države.

Izetbegović je dužnosnicima Azerbajdžana uputio poziv na uzvratni posjet Bosni i Hercegovini". (priopćenje iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Bakira Izetbegovića)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću