MENI
22.7.2021

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao sa članovima Udruženja „Zaboravljena djeca rata“

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas sa članovima Udruženja „Zaboravljena djeca rata“ koji u Sarajevu učestvuju na omladinskoj konferenciji „Moj glas, moj mir“.

U vrlo otvorenom razgovoru oko 40 gostiju iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i gospodin Zvizdić razmijenili su mišljenje o aktuelnom trenutku i budućnosti Bosne i Hercegovine. Pri tome, posebna pažnja poklonjena je procesima koje bi trebalo otvarati kako bi što veći procenat mladih kroz kvalitetno obrazovanje, poticanje poduzetništva i individualnog razvoja svoje ambicije ostvario u Bosni i Hercegovini, doprinoseći istovemeno ukupnom razvoju društva.

Gospodin Zvizdić izrazio je optimizam da će već u narednih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini u drugi plan biti potisnuti aktuelni retrogradni procesi te istaknuo potrebu da mladi u tu budućnost ulaze sa više odlučnosti i hrabrosti, stvarajući sebi prostor prije svega u realnom a tek potom u javnom sektoru. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću