MENI
24.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se u Bihaću s predsjedavajućim Skupštine Unsko-sanskog kantona

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Bihaću s predsjedavajućim Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) Razimom Halkićem. 

Razgovarali su o mogućnostima bolje saradnje državnog nivoa sa lokalnom zajednicom i o svim aspektima pomoći i podrške u prevladavanju aktuelnih problema. 

Ključna tema bilo je kvalitetno cestovno povezivanje, kako unutar USK tako i povezivanje Bihaća sa Sarajevom, što bi, kako je ocijenjeno, omogućilo bolju saradnju privrednika. Razgovarano je i o graničnim prijelazima i a sagovornici su se saglasili da je neophodno osigurati da Granični prijelaz Izačić bude opremljen fitosanitarnim uredom i opremom koja će olakšati poslovne aktivnosti našim privrednicima.

“USK ima ozbiljne razvojne i prirodne mogućnosti i ako ih stavimo u funkciju razvoja tada će tendencija odlaska obrazovanih mladih ljudi biti usporena i to će komparativne prednosti koje ima USK pretvoriti u konkurentske prednosti. Jer, nema razvoja bez inovacija, bez znanja i vještina, a to donose mladi i obrazovani ljudi,” rekao je tokom sastanka predsjedavajući Zvizdić.

Jedna od tema razgovora bila je migrantska situacija i mogućnost da se ponovo formiraju koridori kroz našu zemlju. Predsjedavajući Zvizdić rekao je da su njegovom inicijativom već predložene izmjene Zakona o strancima koje olakšavaju deportaciju, ali i naglasio da će reagirati i ukoliko bude potrebno dodatno predložiti izmjene određenih propisa, prije svega Zakona o strancima i Zakona o azilu.

Predsjedavajući Zvizdić izrazio je nadu da neustavna i nezakonita blokada rada institucija BIH neće utjecati na pogoršanje migrantske situacije i da će vlasti u Krajini uspjeti da se izbore sa izazovima koji slijede." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću