MENI
12.11.2021

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a učestvovat će u Beogradu na 101. Rose Roth seminaru

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić i član Delegacije Nikola Lovrinović učestvovat će u radu 101. Rose Roth seminara, koji će se u organizaciji PSNATO-a i Narodne skupštine Republike Srbije, održati od 15. do 17. novembra ove godine u Beogradu.

Na Seminaru, čija centralna tema nosi naziv „Euroatlantske integracije, Partnerstvo za mir i dalji koraci ka rješavanju preostalih izazova na Zapadnom Balkanu“, bit će riječi o stabilnosti Zapadnog Balkana, kao i pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, te društvenih i ekonomskih izazova s kojima se region suočava. Predviđeno je da se razgovara i o vanjskim faktorima koji utiču na stanje na Zapadnom Balkanu, kao i o otpornosti cyber prostora u ovom regionu.

Kako su organizatori najavili, učesnicima 101. Rose Roth seminara obratit će se predsjedavajući PSNATO-a Gerald E. Connolly, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, predstavnici Ženevskog centra za upravljanje sigurnosnim sektorom(DCAF), kao i predstavnici nevladinog sektora i akademske zajednice. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću