MENI
15.11.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikola Špirić sastao se sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Iznoseći stavove i mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji, dr. Špirić istakao da je razgovor ključnih domaćih političkih faktora, te postizanje kompromisa jedino moguće rješenje za sva otvorena pitanja u BiH. Prema riječima zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, samo razgovor i dogovor unutar Bosne i Hercegovine može dati održiva rješenja za dobrobit svih građana ove zemlje.

Sagovornici su istakli da u narednom periodu, osim rješavanja otvorenih političkih pitanja, fokus treba biti na ekonomskim pitanjima, problemu odlaska mladih, otklanjanju posljedica pandemije, migrantskoj krizi i drugim važnim pitanjima". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću