MENI
23.11.2021

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović uputio saučešće predsjedniku Republike i predsjedniku Vlade Sjeverne Makedonije

Povodom tragičnog događaja koji se dogodio u Bugarskoj u kojoj su živote izgubili državljani Sjeverne Makedonije, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović, u ime Doma naroda PSBiH i svoje lično ime, uputio je saučešće predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije NJ.E. Stevi Pendarovskom i predsjedniku Vlade Sjeverne Makedonije NJ.E. Zoranu Zaevu. Tekst saučešća prenosimo u cjelosti:

"Uvažene Ekscelencije,

sa velikim žaljenjem i tugom sam primio vijest o stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u Bugarskoj, u kojoj su tragično nastradali državljani Sjeverne Makedonije.

U ime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje lično izražavam duboko saučešće i suosjećanje s boli i gubitkom porodica poginulih i cjelokupnim narodom Republike Sjeverne Makedonije u ovim teškim trenucima.

Molim Vas da izraze iskrenog saučešća prenesete porodicama nastradalih.

Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj nastradalima, a porodicama udjeli snagu da nastave živjeti dalje sa sjećanjem na svoje voljene", piše u tekstu saučešća predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragana Čovića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću