MENI
2.12.2021.

Predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u PS Unije za Mediteran Dragan Bogdanić sudjelovat će u Bruxellesu na 16. plenarnoj sjednici PS Unije za Mediteran

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran Dragan Bogdanić sudjelovat će na 16. plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran, koja će se održati 3. i 4. prosinca u Bruxellesu.

Središnja tema sjednice, koja će biti održana pod predsjedavanjem Europskog parlamenta, naslovljena je kao „Borba protiv globalnog zagrijavanja i posljedica klimatskih promjena u regiji Mediterana“.

O istoj temi u Bruxellesu će, na 7. summitu predsjednika, raspravljati i predsjednici parlamenata država članica Unije za Mediteran.

Unija za Mediteran okuplja predstavnike 42 države – svih 27 država članica Europske unije, 11 država Bliskog istoka i sjeverne Afrike, Monako i tri balkanske i mediteranske zemlje, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Crnu Goru. Bosna i Hercegovine je osnivač i punopravna članica ove međunarodne multilateralne organizacije. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću