MENI
18.3.2013

Održana sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije


Na 14. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Izvještaj za IV. kvartal 2012. godine o stanju provođenja aktivnosti iz dokumenta Akcijski plan za prevladavanje posljedica pristupanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji. Konstatirano je da se kasni sa realizacijom mnogih aktivnosti iz Akcijskog plana jer postoje različita politička gledanja u vezi njihovih rješavanja. Također, sugerira se Vijeću ministara BiH da nerealizirane aktivnosti stavi u fokus svoga rada, kako bi se u što skorije vrijeme i realizirale.

Prihvaćena je Informacija u vezi realizacije kampanje informiranja javnosti o implikacijama ulaska Republike Hrvatske u Evropsku uniju na Bosnu i Hercegovinu. Usvojen je zaključak kojim se Vijeće ministara BiH poziva da osigura dodatna novčana sredstava kako bi se realizirali preostali ciljevi kampanje. Odlučeno je i da će Zajednička komisija informaciju, koja će u sebi sadržavati elemente stepena realiziranja preostalih ciljeva kampanje, razmatrati najkasnije do kraja aprila 2013. godine.

Dogovoreni su detalji u vezi održavanja 7. konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP), koja će se 22. marta 2013. godine održati u Sarajevu.

Razmatrana je Informacija o radu Parlamentarnog foruma za evropske integracije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću