MENI
14.3.2013

Okončana 44. sjednica Predstavničkog doma


Na 44. sjednici Predstavničkog doma PSBiH usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine sa amandmanima sadržanim u Izvještaju Ustavnopravne komisije i amandmanom I. poslanika Darka Babalja.

U drugom čitanju usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, dok je do naredne sjednice produžen rok za dostavljanje izvještaja o Prijedlogu zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane i sigurnosti Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH.

U prvom čitanju nisu usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, čiji su predlagači poslanici Saša Magazinović, Senad Šepić, Mirsad Đugum, Mladen Ivanković Lijanović i Beriz Belkić.

Usvojen je Izvještaj o funkcioniranju sistema kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava u Bosni i Hercegovini za 2011. godinu sa zaključcima sadržanim u njemu, kao i Izvještaj o radu za 2012.g. i Plan rada Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisnog tijela policijske strukture Bosne i Hercegovine za 2013. godinu.

Usvojeni su Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH i Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2012. godinu.

Usvojen je zaključak kojim se odgađa rasprava o imenovanju „Ad hoc komisije za provođenje postupka imenovanja Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH do prve naredne sjednice Predstavničkog doma i zadužuje Vijeće ministara BiH da dostavi prijedlog članova Ad hoc komisije za izbor članova Vijeća Agencije“.

Nije usvojen prijedlog zaključka poslanika Senada Šepića koji glasi: „Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavezuje Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od 30 dana, u slučajevima postupanja po odlukama Ustavnog suda BiH pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi izmjene Zakona koje isključivo tretiraju izvršenje odluka Ustavnog suda BiH.“ (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću