MENI
8.3.2013

Okončan Međunarodni parlamentarni forum o obnovljivoj energiji


U Briselu je danas okončan Međunarodni parlamentarni forum o obnovljivoj energiji čija je tema bila „Međunarodna saradnja za energetsku revoluciju“.

Završnog dana skupa upriličena je prezentacija o energetskim izazovima današnjice, a vođena je i rasprava o ulozi međunarodnih agencija u privlačenju privatnih investicija u energetske projekte u kojoj su, između ostalih, učestvovali predstavnici Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, Svjetske banke i Agencije za okoliš.
Također, istaknut je i značaj jačanja političkog okvira za obnovljivu energiju sa težištem izgradnje ambijenta za zakonodavni okvir u nacionalnim parlamentima. U vezi s tim, zaključeno je da nacionalni parlamenti i multilateralne agencije trebaju osigurati dodatne investicije u ovaj sektor.

Inače, Parlamentarnu skupštinu BiH su na ovom skupu predstavljali prvi zamjenik predsjedavajućeg Mirza Kušljugić i članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Anto Domazet, Zijad Jagodić, Borislav Bojić i Šemsudin Mehmedović, te članica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i veze Doma naroda Nermina Kapetanović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću