MENI
31.5.2022

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a razgovarali u Vilniusu sa generalnom sekretarkom Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Nikola Lovrinović i član Delegacije Obren Petrović razgovarali su tokom 68. proljetnog zasjedanja PSNATO-a u Vilniusu, Litvanija, sa generalnom sekretarkom Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a Ruxandrom Popom i njenim saradnicima.

Tokom sastanka razgovarano je o predstojećoj posjeti Bosni i Hercegovini članova Komiteta za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a, koji će u periodu od 7. do 9. juna ove godine u Sarajevu razgovarati sa članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i članovima Delegacije PSBiH u PSNATO-a, kao i sa članovima Predsjedništva BiH, predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Konstatirano je da se priprema za predstojeću posjetu Delegacije Komiteta PSNATO-a odvija po planu i u duhu veoma dobrih partnerskih odnosa i saradnje koja je od 2004. godine uspostavljena sa Međunarodnim sekretarijatom PSNATO-a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću