MENI
10.8.2022.

Замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ др Драган Човић одржао састанак с амбасадором САД у БиХ

“Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) др Драган Човић одржао је данас у Сарајеву састанак с амбасадором Сједињених Америчких Држава, Њ. Е. Michaelom Murphyjem.

Званичници су приликом сусрета разговарали о билатералним односима и сарадњи, те тренутној политичкој ситуацији, преговарачким процесима и предстојећем изборном периоду.

Човић је упознао амбасадора Murphyjaс напорима који се с хрватске стране улажу за стабилизацију унутрашњих прилика, особито истичући конструктивну улогу у досадашњем преговарачком процесу о измјенама Изборног закона.

„Правичне измјене Изборног закона и Устава којима ћемо заштитити темеље ове државе, у чијем су нам успостављању помогли управо амерички партнери, али и отклонити дискриминацију и неједнакост позитивно ће утјецати на демокрацију, плурализам и потребне реформе у друштву“ – нагласио је замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ др Човић.

Наглашена су очекивања за имплементацију потребних реформи на путу еуроатлантских интеграција, као и даљња сарадња са Сједињеним Америчким Државама који су најзначајнији партнер Босне и Херцеговине. Билатерални односи оцијењени су као изврсни. (саопштење из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа др Драгана Човића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу