MENI
21.6.2022.

Предсједавајући Делегације ПСБиХ у ПАМ Шемсудин Мехмедовић разговарао са предсједником ПАМ

Предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Медитерана (ПАМ) Шемсудин Мехмедовић сусрео се данас у Напуљу, на маргинама Конференције ПАМ-а на високом нивоу посвећене борби против транснационалног организованог криминала, са предсједником ПАМ-а Gennarom Miglioreom.

Током сусрета разговарало се о подршци држава чланица Европске уније (ЕУ) иницијативи Словеније да наша земља добије статус кандидата за пуноправно чланство у ЕУ.

Према ријечима предсједника Migliorea, све државе чланице Парламентарне скупштине Медитерана пружају пуну подршку словеначкој иницијативи да БиХ добије кандидатски статус. Migliore, који је посланик у Представничком дому Парламента Италије, подсјетио је и на снажну подршку коју предсједник Комитета за спољне послове Представничког дома Парламента Италије Piero Fassino пружа за улазак Босне и Херцеговине у чланство ЕУ и НАТО-а. С тим у вези, Migliore је упутио позив да се о стању у БиХ реферише на Комитету за спољне послове Представничког дома Парламента Италије.

Разговарало се и о питању реформе правосуђа у БиХ. Наглашена је потреба наставка реформе правосуђа у БиХ, посебно у погледу борбе против организованог криминала и корупције, будући да је, како је оцијењено, организовани криминал укључен у политичке структуре у нашој земљи.

Предсједник ПАМ-а Gennaro Migliore нагласио је на крају састанка да се радује скором доласку у Босну и Херцеговину, у оквиру посматрачке мисије Општих избора у БиХ у октобру ове године. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу