MENI
9.3.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PBiH dr. Dragan Čović održao sastanak s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH, Nj. E. Ji Pingom.

Tokom sastanka, zvaničnici su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine. Također, govoreno je i o euroatlantskim integracijama BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH izvijestio je ambasadora Pinga o trenutnim naporima za postizanje prijeko potrebnog napretka Bosne i Hercegovine. Istaknuo je pozitivnim brzu uspostavu vlasti na državnom nivou kao i ostvarenje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, kazavši kako se ostvareni zamah treba nastaviti u daljem radu. Stabilan i konstruktivan politički dijalog, osnovan na dijeljenim vanjskopolitičkim ciljevima i utvrđenim dejtonskim principima, ključni su element za sveopći napredak BiH.

Također, potvrđeno je obostrano zadovoljstvo odnosima između dvije države, koje, kako je istaknuto, nemaju otvorenih pitanja. Zvaničnici su istaknuli jačanje prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Kine, ali i jačanje ekonomskih odnosa koji se uspješno grade usprkos geografskoj udaljenosti dvije zemlje.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću