MENI
10.1.2013

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Dušanka Majkić razgovarala sa ministrom odbrane Bosne i Hercegovine


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić održala je danas radni sastanak sa ministrom odbrane BiH Zekerijahom Osmićem.

Ovom prilikom razgovarano je o stanju u sektoru odbrane i zajedničkim aktivnostima na rješavanju brojnih problema koji su karakteristični za stanje u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH. Razmijenjena su mišljenja o stanju personala, problemima javnih nabavki, logistike, finansija, procesu deminiranja, materijalnom knjigovodstvu, slanju pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovne misije, zatim popisu i evidenciji stanja u skladištima municije i minsko-eksplozivnih sredstava kao i drugim pitanjima.
Dogovoreno je da praksa međusobnih susreta i razmjene mišljenja bude nastavljena i u budućnosti kao i da se u skladu sa zakonskim okvirom institucionalno preduzimaju aktivnosti koje će stanje u sektoru odbrane dovesti na nivo punog djelovanja u okviru misije koja mu je dodijeljena. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću