MENI
6.12.2012.

Одржана сједница Комисије за финансије и буџет Представничког дома


Комисија за финансије и буџет Представничког дома је на данас одржаној 28. сједници, подржала принципе Предлога закона о Буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2013. годину, чији је предлагач Предсједништво БиХ.

Комисија је усвојила два закључка који ће бити предложени Представничком дому на усвајање. У првом закључку се предлаже да Представнички дом ПСБиХ тражи од Савјета министара БиХ да у буџетској 2013. години, за 10 посто умањи буџет: Управи за индиректно опорезивање БиХ у ставкама „трошкови репрезентације“ и „трошкови горива и мазива“, Министарству одбране БиХ у ставци „трошкови горива и мазива“, Предсједништву БиХ, Парламентарној скупштини БиХ и Генералном секретаријату Савјета министара БиХ у ставци „трошкови репрезентације“.

Другим закључком се предлаже да Представнички дом ПСБиХ затражи од Савјета министара БиХ да у буџетској 2013. години, за 20 посто умањи буџет Министарству одбране БиХ, Министарству иностраних послова БиХ и Министарству за људска права и избјеглице БиХ у ставци „трошкови репрезентације“. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу