MENI
4.12.2012

Održana sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda


Na održanoj 21. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog izvještaja o razmatranim revizorskim izvještajima Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine u 2011. godini. Također, usvojeni su zaključci koji će biti upućeni Domu naroda PSBiH, a kojima se predlaže usvajanje pojedinačnih zaključaka

Komisija u vezi razmatranih revizorskih izvještajima za 2011. godinu, zaključka kojim se pohvaljuju institucije koje su dobile pozitivno mišljenje, zbirnih zaključaka u kojima je izraženo negativno mišljenje i mišljenje s rezervom, te zaključka za institucije kojima se umanjuje budžet u 2013. godini.

Usvojen je Izvještaj o reviziji učinka o temi: „Višegodišnja kapitalna ulaganja institucija BiH“. Usvojen je zaključak koji će biti upućen Domu naroda, a u kojem se nalaže Vijeću ministara BiH i institucijama čiji su postupci i procedure obuhvaćeni Izvještajima o obavljenoj reviziji učinka o temi „Višegodišnja kapitalna ulaganja institucija BiH“, da u roku od 60 dana izrade program realizacije preporuka revizije s pregledom aktivnosti, nosiocima zadataka, rokova i resursa potrebnih za realizaciju revizorskih preporuka.

Usvojen je Izvještaj o reviziji učinka o temi: „Upravljanje voznim parkom u institucijama BiH“.
Primljen je k znanju Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period I.-VI. 2012. godine, kao i Devetomjesečni financijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću