MENI
4.12.2012

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije na konferenciji o poboljšanju nadzora nad obavještajnim službama Zapadnog Balkana


Zamjenik predsjedavajućeg Martin Raguž i članica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Nermina Kapetanović će učestvovati na Međunarodnoj konferenciji Okupljanje nadležnih za nadzor - procjenjivanje i poboljšanje nadzora nad obavještajnim službama zemalja Zapadnog Balkana, koja se 5. i 6. decembra 2012., održava u Ljubljani.

Teme konferencije, koju organizira Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF), će biti unaprjeđenje i zaštita ljudskih prava u radu obavještajnih službi, procjena sistema kontrole i uloga medija, parlamenata i civilnog društva u nadzoru nad radom obavještajnih službi u zemljama Zapadnog Balkana.

Predviđeno je da u radu konferencije, između ostalih, učestvuju poslanici i stručne službe parlamenata zemalja regiona, predstavnici evropskih revizorskih institucija, civilnog društva i medija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću