MENI
29.11.2012

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost u radnoj posjeti Komandi Brigade taktičke podrške OS BiH


Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH danas su boravili u radnoj posjeti Komandi Brigade taktičke podrške OS BiH koja je locirana u Rajlovcu.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije Dušanka Majkić i članovi Nermina Zaimović-Uzunović, Mehmed Bradarić, Krunoslav Vrdoljak i Beriz Belkić te parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović su tokom posjete Komandi brigade razgovarali o brojnim pitanjima iz misije Brigade, a posebno o stanju personala i ljudskih prava, ishrane vojnika, opremanja i snadbjevanja.

Povod za organizaciju posjete Brigadi je informacija parlamentarnog vojnog povjerenika o stanju ljudskih prava u brigadi koja je upućena Zajedničkoj komisiji, Ministarstvu odbrane i Zajedničkom štabu OS BiH u septembru ove godine kada su konstatirani brojni problemi koje je potrebno rješavati uz pomoć nadležnih institucija i pretpostavljenih komandi.

Inače, o stanju u Brigadi taktičke podrške, članove Zajedničke komisije detaljno je informirao njen komandant, brigadir Esad Šejtanić. Sastanku su, uz pripadnike Komande, prisustvovali generali OS BiH Rizvo Pleh, Anto Jeleč, Sakib Forić, Mirko Tepšić i Husein Tursunović.

Dogovoreno je da Komanda brigade u saradnji sa Zajedničkim štabom OS BiH pripremi i dostavi Zajedničkoj komisiji prijedloge za rješavanje aktuelnih problema, nakon čega će Komisija pripremiti prijedlog zaključaka po kojima će se obaviti rasprava u domovima PS BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću