MENI
27.11.2012

Predsjedavajući PS NATO-a uputio pismo predsjedavajućem Predstavničkog doma dr. Boži Ljubiću


Predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a u periodu 2010. - 2012. dr. Karl A.Lamers uputio je predsjedavajućem Predstavničkog doma i članu Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS NATO dr. Boži Ljubiću pismo zahvale u povodu njegovog obraćanja učesnicima Plenarnog zasjedanja 58. Godišnjeg zasjedanja PS NATO koje je održano u Pragu, Češka Republika u periodu 09. do 12. novembra 2012. godine.

U pismu se kaže:

"Poštovani g. Ljubić,
Dozvolite da Vam, u ime Parlamentarne skupštine NATO-a, zahvalim za prisustvo 58. godišnjoj sesiji Skupštine u Pragu. Znam da imate jako puno obaveza. Stoga smo posebno zahvalni što ste iskoristili ovu priliku obratiti se delegatima Parlamentarne skupštine NATO-a.
Delegati su s velikim zanimanjem slušali Vaš izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Savezu. Jasno je da se Vaša zemlja na svom putu ka reformama i dalje suočava s izazovima, uključujući i one institucionalne. Kakogod, ja pozdravljam Vaš snažan poziv da se u vašoj zemlji učine intenzivniji napori kako bi postala članicom EU, kao što pozdravljam i Vašu osobnu predanost članstvu Bosne i Hercegovine u NATO-u. Razumljivo ste i s pravom ponosni zbog učešća Bosne i Hercegovine u trenutačnim mirovnim misijama. Kako ste naglasili, države moraju raditi zajedno u cilju ostvarenja mira i stabilnosti, kako na regionalnom, tako i evropsko nivou, a uvjeren sam da je delegatima bilo drago čuti o podršci i saradnji koju Bosna i Hercegovina ima od NATO-a kao dio aplikacijskog procesa.
Sesija Skupštine bila je veoma uspješna i posebno značajna. Vaše je obraćanje bez sumnje dodatno doprinijelo njezinom uspjehu. Još jednom Vam zahvaljujem.
Dr. Karl A. Lamers ". (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću