MENI
20.11.2012.

Чланица Делегације ПСБиХ у ПС Савјета Европе Милица Марковић учествује на сједници Комитета за социјална питања, здравље и одрживи развој у Москви


Чланица Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПС СЕ) Милица Марковић учествује на дводневној сједници Комитета за социјална питања, здравље и одрживи развој Парламентарне скупштине Савјета Европе која је јучер започела у Москви. Током сједнице разматран је извјештај о равноправном приступу здравственој заштити, а вођена је расправа и о Конвенцији Савјета Европе о сузбијању трговине људским органима, ткивима и ћелијама људског поријекла, те о борби против педофилског туризма путем ангажованог правног и политичког дјеловања.

У оквиру засједања, данас се одржава 10. састанак Мреже парламентараца за заустављање сексуалног насиља над дјецом, током ког ће бити обављена расправа о протеклим и предстојећим активностима у оквиру кампање Савјета Европе за заустављање сексуалног насиља над дјецом, а посебно ће се говорити о стању борбе против сексуалног насиља над дјецом у Руској Федерацији. Предвиђено је да на ову тему мишљења буду размијењена са експертима, невладиним организацијама и представницима руске владе.

Током боравка у Москви, Марковић је посјетила и Амбасаду Босне и Херцеговине и разговарала са амбасадором БиХ у Руској Федерацији, Иваном Барбалићем. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу