MENI
16.11.2012.

Замјеник предсједавајућег Дома народа др Драган Човић сусрео се с амбасадором Хрватске


"Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић састао се данас у Сарајеву с амбасадором Републике Хрватске у Босни и Херцеговини Тончијем Станичићем.

У отвореном, пријатељском разговору размијењена су стајалишта о досадашњој динамици јачања и унапрјеђења добросусједских односа између Републике Хрватске и Босне и Херцеговине. При томе је др Човић детаљно информисао амбасадора о актуелним политичким приликама и односима у БиХ, функционисању институција законодавне и извршне власти на свим нивоима те задацима и активностима из Мапе пута.

Тема којој је посвећена посебна пажња су рефлексије уласка Р Хрватске у Европску унију на политичко - привредне прилике у БиХ, те изазови и задаци који стоје пред бх. институцијама прије и након уласка РХ у ЕУ.

Заједнички је закључено да су редовни билатерални сусрети, интензивирање институционалне сарадње, посебно у дијелу европских интеграција, огроман допринос даљем јачању свих облика сарадње наших двију земаља." саопштено је из Кабинета замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драгана Човића. (крај) 

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу