MENI
6.11.2012.

Održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove


Na održanoj 11. sjednici Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, primljeno je k znanju Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna za razdoblje od 01.01. do 30.06.2012. godine, kao i Devetomjesečno izvješće o izvršenju proračuna za razdoblje od 01.01. do 30.06.2012. godine.

Primljene su k znanju informacije koje se odnose na Dopis Kolegija Tajništva PSBiH od 28.08.2012. godine, Izvješće o financijskoj reviziji PSBiH za 2011. godinu i Inicijativu za formiranje radne skupine. U svezi navedenih materijala, odlučeno je da se i dalje provode aktivnosti s ciljem otklanjanja primjedbi na koje je ukazao Ured za reviziju institucija BiH.

Za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje u svezi tumačenja Odluke Zajedničkog povjerenstva za administrativne poslove PSBiH, te o Informaciji o Projekciji proračuna PSBiH za 2013. godinu.
Nije podržan zaključak Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku PSBiH kojim se predlaže da se članovima Vijeća nacionalnih manjina BiH ukine naknada za rad, odnosno da im se odobre samo troškovi prijevoza (putni troškovi za dolazak na sjednice i odlazak sa sjednica).
Verificirana su rješenja i odluke koje je donio Kolegij ili predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva sukladno važećim aktima i propisima, a tiču se statusnih pitanja zastupnika i izaslanika PSBiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću