MENI
5.11.2012.

Почела дводневна радионица: „Одбрамбено-безбједносни сектор у БиХ – годину дана послије“


Предсједавајућа Душанка Мајкић и чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Нермина Заимовић-Узуновић, Бериз Белкић, Мехмед Брадарић, Сташа Кошарац, Борислав Бојић и Крунослав Врдољак учествују на, данас започетој, дводневној радионици о теми: „Одбрамбено-безбједносни сектор у БиХ – годину дана послије“, која се у организацији Заједничке комисије ПСБиХ одржава у Теслићу.

Како је речено на отварању, циљ одржавања је да се годину дана након одржавања радионице на тему: „Законодавни оквир, надлежности и планови институција БиХ у области одбране и безбједности“ која је одржана 18. и 19.09.2011. године, цјеловито и конкретно сагледа што су институције из сектора одбране и безбједности урадиле на реализацији закључака са сједнице Заједничке комисије за одбрану и безбједност ПСБиХ, односно на поправљању стања у овим областима.

Иначе, поред представника Парламентарне скупштине БиХ, на Радионици учествује и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић, као и челни људи те представници институција одбране и безбједности у БиХ и то из: Министарства одбране БиХ, Заједничког штаба и Оперативне команде Оружаних снага БиХ, Министарства безбједности БиХ, Државне агенције за истраге и заштиту – СИПА, Граничне полиције БиХ, Службе за послове са странцима БиХ, Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.
Такође, учествују и челни људи те представници Агенције за форензичка испитивања и вјештачења БиХ, Агенције за школовање и стручно усавршавање БиХ, Агенције за полицијску подршку-потпору БиХ, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, Комисије за деминирање Центра за деминирање – BH MAC, Комисије за безбједност Представничког дома Парламента Федерације БиХ, Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске, Владе Републике Српске и Владе Федерације БиХ.

Ток Радионице прате и представници међународне заједнице у БиХ и невладиног сектора: Мисије ОЕБС у БиХ, НАТО Штаба у БиХ, Амбасаде САД у БиХ, EUSR-а, ЕУФОР-а, УСАИД-а, ICITAP-а, те Центра за безбједносне студије. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу