MENI
2.11.2012.

Чланови уставноправних комисија оба дома ПСБиХ разговарали са делегацијом Комисије за спољне послове Парламента Швајцарске


Предсједавајући Уставноправне комисије Представничког дома Шефик Џаферовић и члан Уставноправне комисије Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Мартин Рагуж разговарали су данас са делегацијом Комисије за спољне послове Парламента Швајцарске које је предводио предсједавајући Hannes Germann, у вези наставка сарадње на пројекту Владе Швајцарске Конфедерације „Помоћ Швајцарске уставним промјенама у Босни и Херцеговини“.

Током размијене мишљења у вези актуелне политичке ситуације у БиХ, односно провођења уставних реформи, чланови уставноправних комисија оба дома ПСБиХ су истакли како је по том питању на првом мјесту постизање договора око рјешења пресуде Суда за људска права у Стразбуру у предмету Сејдић и Финци против БиХ. Према њиховим ријечима, након тога треба приступити и даљњим измјенама Устава БиХ, а све с циљем што скоријег уласка БиХ у Европску унију.

Чланови делегације Парламента Швајцарске су захвалили господину Џаферовићу и Рагужу на упознавању са актуелном политичким ситуацијом, те изразили наду да ће БиХ у што скорије вријеме извршити измјене Устава у смислу функционалности, ефикасности државе и једнакости свих њених грађана. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу