MENI
2.11.2012.

Чланови Комисије за спољне послове Представничког дома ПСБиХ разговарали са делегацијом Комисије за спољне послове Парламента Швајцарске


Предсједавајући Мирза Кушљугић, замјеник предсједавајућег Звонко Јуришић и чланови Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Мирсад Ђугум и Младен Иванковић-Лијановић разговарали су данас са делегацијом Комисије за спољне послове Парламента Швајцарске, на челу са предсједавајућим Hannesom Germannom.

Према ријечима чланова Комисије за спољне послове Представничког дома ПСБиХ, Босна и Херцеговина нема ништа мање капацитета и квалитета за постизањем добрих резултата као и Швајцарска, али то нажалост до сада није искориштено и такво стање не доприноси развоју земље. Како су истакли, квалитетна комуникација и толеранција у политици један је од видова градње боље будућности у БиХ.

Делегација Парламента Швајцарске је истакла како у Швајцарској живи око 70.000 људи из Босне и Херцеговине, а више од половине посједује и швајцарско држављанство. Имајући у виду ту чињеницу, нагласили су како је то и један од начина за што бољу сарадњу двије земље, али и прилика за њихова улагања у развој економије Босне и Херцеговине. Такођер, и у БиХ живи велики број квалитетних и образованих људи, те Швајцарска жели путем различитих видова улагања помоћи у развоју БиХ, рекли су данас чланови делегације.

С обзиром на сличности политичке структуре двије земље, саговорници су размијенили мишљења и у вези начина наплате пореза, функционисања здравственог система, те организације политичких странака.
Иначе, састанку је присуствовао и амбасадор Швајцарске Конфедерације у БиХ, Њ.Е. André Schaller. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу