MENI
31.10.2012.

Održana sjednica Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma


Na održanoj 25. sjednici Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prihvaćeno je Izvješće o izvršenju Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2011. godinu i zaključak Predsjedništva BiH, podnositelj Predsjedništvo BiH. Također, donesen je i zaključak koji će, nakon usuglašavanja u Povjerenstvu, biti upućen Zastupničkom domu PSBiH na usvajanje.

Prihvaćeno je Izvješće o financijskoj reviziji Izvješća o izvršenju Proračuna institucija BiH za 2011. godinu, podnositelj Ured za reviziju institucija BiH. Donesen je zaključak koji će biti upućen Zastupničkom domu PSBiH na razmatranje, a u kojem se traži od Ministarstva financija i trezora BiH da izvrši detaljnu analizu sadržaja revizorskog izvješća za 2011. godinu, te pristupi sveobuhvatnoj realizaciji svih preporuka revizije. Također, u zaključku koji će biti upućen Zastupničkom domu je rečeno da se zadužuje Vijeće ministara BiH da, u roku od 30 dana, sačini i Domu dostavi Plan izrade nedostajućih propisa, instrukcija i jedinstvenih pravila za proračunske korisnike s utvrđenim prioritetima, nositeljima obveza i dinamikom realizacije, te da od utvrđenih nositelja obveza zahtjeva blagovremenu realizaciju Plana s ciljem unaprjeđenja i preventivnog smanjenja uzroka pojavljivanja ili ponavljanja brojnih revizorskih nalaza u budućim izvješćima revizije.

Primljeno je k znanju Godišnje financijsko izvješće Fonda za reformu javne uprave za 2011. godinu, podnositelj Ured koordinatora za reformu javne uprave, uz konstataciju da će Ured za reviziju institucija BiH sukladno Zakonu o reviziji institucija BiH izvršiti reviziju financijskog izvješća u Fondu, te da će nakon toga, Povjerenstvo za financije i proračun razmatrati i sačiniti posebno izvješće o Izvješću o reviziji financijskog poslovanja Fonda za reformu javne uprave za 2011. godinu.

Zaključeno je da se Inicijativa zastupnika Senada Šepića koja glasi: „Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH obvezuje Vijeće ministara BiH da iz sredstava tekuće pričuve i iz drugih grantova predviđenih za financiranje institucija kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu osigura iznos na razini 2010. godine za rad tih institucija“, uputi Vijeću ministara BiH radi dostavljanja mišljenja o Inicijativi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću