MENI
30.10.2012.

Парламентарни војни повјереник БиХ, Бошко Шиљеговић разговарао са чланом Комисије за одбрану њемачког Бундестага


Парламентарни војни повјереник БиХ, Бошко Шиљеговић разговарао је данас са чланом Комисије за одбрану њемачког Бундестага, Michaelom Brandom.

Господин Шиљеговић упознао је Michaela Branda са начином рада и надлежностима Канцеларије парламентарног војног повјереника БиХ, с посебним нагласком на провођење Закона о парламентарном војном повјеренику БиХ и подзаконских аката којима се уређује сарадња са другим тијелима с циљем заштите људских права и слобода војних лица и кадета у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ. Такођер, парламентарни војни повјереник БиХ је информисао члана Комисије за одбрану њемачког Бундестага о посјети 4. ротацији Оружаних снага БиХ у операцији подршке миру ИСАФ у Исламској Републици Афганистан, односно условима у обављања задаће официра ОС БиХ који мисију у Афганистану обављају у саставу контигента Оружаних снага СР Њемачке.

Michael Brand је изразио задовољство досадашњим радом Канцеларије парламентарног војног повјереника, те изразио наду како ће и даље његов рад бити веома успјешан и квалитетан. Такођер, интересовао се и о природи предмета који су упућују парламентарном војном повјеренику, с обзиром на надлежности Канцеларије у заштити људских права и слобода војних лица и кадета. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу