MENI
3.5.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić čestitao 3. maj – Svjetski dan slobode medija

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku novinarima i urednicima povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija. U čestitki piše:

“Poštovani novinari, poštovani urednici,

povodom Svjetskog dana slobode medija upućujem vam čestitku sa željom da vaša misija da profesionalno i istinito izvještavate javnost nikada ne bude ugrožena bilo čijim pritiskom. I političari i novinari imaju istu, posebnu odgovornost prema građanima naše domovine i zato postoji granica koja se ne smije preći. Sloboda javne riječi svakim danom mora biti i veća i jača, ali siguran sam da niko nema pravo da pod plaštom slobode govora širi govor mržnje, manipulira građanima, vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Bez slobodnih medija nema slobodnomislećih novinara koji će se istinski i svom snagom boriti protiv korupcije i kriminala.

Samo potpuno slobodni i profesionalni novinari mogu doprinositi kvalitetnom informiranju i jačanju demokratije. Sretan vam 3. maj - Svjetski dan slobode medija”, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću