MENI
12.5.2023

Delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH učestvovat će u Štokholmu na Konferenciji parlamentarnih odbora za EU poslove

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić, zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije Dženan Đonlagić i članica Zajedničke komisije Snježana Novaković – Bursać učestvovaće na Konferenciji parlamentarnih odbora za poslove Evropske unije (COSAC), koja će se, u okviru predsjedavanja Kraljevine Švedske Vijećem Evropske unije (EU), održati od 14. do 16. maja u Štokholmu.

Sticanjem kandidatskog statusa u decembru prošle godine Bosna i Hercegovina je osigurala redovno učešće delegacije Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH na plenarnim i vanrednim sjednicama COSAC-a, kao i na sjednicama predsjednika parlamentarnih odbora za EU poslove.

Kako su najavili organizatori, na plenarnom zasjedanju COSAC-a bit će raspravljano o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima, posebno o funkcionisanju unutrašnjeg tržišta EU, o zelenoj tranziciji i o izazovima i posljedicama rata u Ukrajini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću