MENI
22.5.2023.

Члан Делегације ПСБиХ у ПСОЕБС-а и делегат у Дому народа ПСБиХ Радован Ковачевић сусрео се у Bakuu са предсједницом Парламента Републике Азербејџан

Члан Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини ОЕБС-а (ПСОЕБС) и делегат у Дому народа ПСБиХ Радован Ковачевић сусрео се данас у Bakuu, на маргинама Конференције о улози државних парламената у промоцији безбједности и стабилности путем „зелене економије“ и одрживог развоја, са предсједницом Парламента Републике Азербејџан Sahibom Gafarovom.

Током краћег разговора, Gafarova и Ковачевић констатовали су да БиХ и Република Азербејџан имају добре и пријатељске односе, као и да постоји велики простор за њихово унапређење, посебно у области економије.

Ковачевић у Bakuu учествује на дводневној конференцији, коју су заједнички организовали Парламент Републике Азербејџан и ПСОЕБС-а с циљем да парламентарцима пруже прилику да размијене искуства о напредним стратегијама и пројектима примјене „зелене технологије“ и „паметних рјешења“ у економијама њихових земаља. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу