MENI
23.5.2023.

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Зденко Ћосић разговарао с директором Канцеларије за јадрански регион и Балкан Министарства иностраних послова Републике Италије

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Зденко Ћосић разговарао је данас у Сарајеву с директором Канцеларије за јадрански регион и Балкан Министарства иностраних послова Републике Италије Andreom Casconeom.

Ћосић и Cascone су разговарали о активностима на изради Програма интеграција БиХ у Европској унији (ЕУ), као и о потешкоћама у реализацији 14 приоритета из Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ. Ћосић се захвалио на активној улози и подршци коју Република Италија пружа БиХ у процесу ЕУ интеграција.

Cascone је поздравио најновије искораке Савјета министара БиХ, те изразио очекивање да ће БиХ успјешно реализирати обавезе које као земља кандидат има. Cascone је истакао да ће Република Италија и даље пружати подршку БиХ на путу ка пуноправном чланству у ЕУ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу