MENI
23.5.2023.

Održana 5. sjednica Povjerenstva za promet i veze

Na 5. sjednici Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržana su načela Prijedloga zakona o moru, čiji je predlagatelj Klub zastupnika Stranke demokratske akcije.

Povjerenstvo je podržalo i načela Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Klub zastupnika Demokratske fronte.

U svezi sa Informacijom Ministarstva komunikacija i prometa BiH o dodjeli poslova u područjima homologacije vozila, dijelova, uređaja i opreme vozila, certificiranja vozila, stručnog osposobljavanja upravitelja prijevoza i vozača u međunarodnom cestovnom prijevozu, usklađivanju međunarodnih i međuentitetskih redova vožnje i izdavanju međunarodnih vozačkih dozvola, Povjerenstvo je usvojilo zaključak kojim od Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine traži da u roku od 15 dana Povjerenstvu dostavi novu i potpunu informaciju o prijenosu javnih ovlaštenja iz svih područja koje je realiziralo Ministarstvo i koja će sadržavati sve tražene podatke navedene u zaključku Povjerenstva sa 2. sjednice.

Povjerenstvo je usvojilo i zaključak kojim od Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) i Regulatornog odbora željeznica Bosne i Hercegovine traži da Povjerenstvu dostave izvješće o radu za 2022. godinu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću