MENI
6.6.2023.

Делегаткиња у Дому народа ПСБиХ Марина Пендеш учествоваће у Бриселу на Самиту Форума „Жене политички лидери“

Делегаткиња у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Марина Пендеш учествоваће на Самиту Форума „Жене политички лидери“ (WPL), који ће се, у организацији Европског парламента и Федералног парламента Белгије, одржати 7. и 8. јуна у Бриселу.

Овогодишњим WPL самитом, који се одржава под мотом „Представљање је важно“, биће обиљежена и 10. годишњица од оснивања овог форума, који представља највећи и најутицајнији скуп политичарки на глобалном нивоу. Очекује се да ће овогодишњи WPL самит окупити око 2000 парламентарки и близу 40 предсједница и премијерки држава из цијелог свијета.

Домаћин првог дана WPL самита биће Европски парламент, а панел дискусија биће фокусирана на мир и безбједност, као и на улогу жена у тренутној геополитичкој ситуацији у свијету. Предвиђено је да се учесницама WPL самита обрате предсједница Европског парламента Roberta Metsola, предсједница Сената Белгије Stephanie D'Hose, као и предсједница и оснивачица WPL-a Silvana Koch – Mehrin.

Другог дана WПЛ самита учеснице ће се окупити у Федералном парламенту Белгије, гдје ће се дискутовати о мјесту жена у политици и насиљу над женама политичаркама.

Како су организатори најавили, током самита биће одржана и церемонија додјеле WPL награда за мир. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу