MENI
14.6.2023

Održana 5. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Na 5. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je i u dalju parlamentarnu proceduru upućen Godišnji izvještaj Centralne banke za 2022. godinu.

Nakon što je obavila saslušanje predstavnika Službe za zajedničke poslove institucija BiH, Komisija je usvojila i u dalju parlamentarnu proceduru uputila revizorske izvještaje o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2021. godinu. Predloženi zaključci u vezi sa ovim revizorskim izvještajima bit će sistematizirani i upućeni na sjednicu Doma naroda PSBiH.

Članovi Komisije prihvatili su i u dalju parlamentarnu proceduru uputili Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. 12. 2022. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Usvojen je i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, te primljen k znanju Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za period 1. 1. - 31. 3. 2023. godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću