MENI
12.7.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se sa delegacijom Savjetodavne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije

“Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić sastao se s delegacijom Savjetodavne skupštine Kraljevine Saudijske Arabije koju je predvodio Khalid bin Muhammad Al-Buwardi. Upoznao ih je s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom, kao i o glavnim vanjskopolitičkim prioritetima BiH.

Složili su se da su bilateralni odnosi između naše dvije države izuzetno dobri i prijateljski. Istaknuli su  značaj unapređenja parlamentarne saradnje. Saglasili su se da u narednom periodu treba nastaviti intenzivno raditi na poboljšanju saradnje dviju država na svim poljima, a posebno u oblastima privrede, poljoprivrede, industrije, kulture, obrazovanja, turizma itd.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zahvalnost što Kraljevina Saudijske Arabije uvijek, 11. jula na godišnjicu obilježavanja genocida u Srebrenici, ima svoju delegaciju i što je dat obavezujući nalog da se taj dan prikladno obilježava u cijeloj državi.” (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću