MENI
21.8.2023.

Одржана 9. сједница Комисије за финансије и буџет Представничког дома

На 9. сједници Комисије за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине подржан је, у другој комисијској фази и по скраћеном поступку, те уз два усвојена амандмана, Приједлог закона о измјенама Закона о порезу на додату вриједност, чији су предлагачи посланици Младен Босић и Дарко Бабаљ.

Комисија је подржала посланичку иницијативу Шемсудина Мехмедовића којом се тражи од Савјета министара Босне и Херцеговине да покрене поступак измјене Правилника о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ“, број 34/23) с циљем да се у члану 6. брише став (6) и да се у члану 7. брише став (5) којима се регулише кориштење службеног возила у континуитету током 24 часа дневно и путни налог за службена возила којима управља само једно лице.

Комисија је подржала Консолидовани годишњи извјештај о систему финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ за 2022. годину, чији је подносилац Министарство финансија и трезора БиХ. Уз овај Извјештај, Комисија је усвојила и Дому предложила усвајање сљедећег закључка: Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине тражи од Министарства иностраних послова БиХ, Института за нестала лица БиХ, Агенције за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета БиХ, Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ и Савјета за државну помоћ БиХ да под хитно доставе изјашњења о разлозима недостављања информација Централној хармонизацијској јединици Министарства финансија и трезора БиХ на основу којих се израђује Консолидовани годишњи извјештај о систему финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ за 2022. годину.“

Комисија за финансије и буџет Представничког дома подржала је и Годишњи консолидовани извјештај интерне ревизије за 2022. годину, чији је подносилац Министарство финансија и трезора БиХ. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу