MENI
29.8.2023.

Одржана 10. сједница Савјета националних мањина БиХ

На 10. сједници Савјета националних мањина Босне и Херцеговине к знању је примљена Информација о извршењу планираних средстава Савјета националних мањина БиХ за период од 01.01. до 30.06.2023. године.

К знању је примљена и Информација о положају националних мањина у образовању, коју су поднијели чланови Радне групе Савјета националних мањина БиХ. У вези с овом Информацијом усвојен је закључак да се министарства образовања и институције културе на ентитетским нивоима упознају са овом Информацијом с циљем додатног побољшања положаја националних мањина у области образовања.

Предсједавајући Савјета националних мањина БиХ Мујо Фафулић упознао је присутне са дописима упућеним Предсједништву БиХ, Савјету министара БиХ, Министарству за људска права и избјеглице БиХ и Министарству цивилних послова БиХ и одговорима тих институција у вези са Информацијом о објави јавног позива за додјелу грант средства Министарства за људска права и избјеглице БиХ, као и са одговором на молбу за обезбјеђивање адекватног финансирања удружења националних мањина у БиХ путем дозвољеног износа грант средстава. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу