MENI
18.9.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić prisustvovao obilježavanju Dana Grada Goražda i Bosansko – podrinjskog kantona

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić prisustvovao je danas obilježavanju Dana Grada Goražde i Bosansko–podrinjskog kantona.

„Goraždani treba da budu ponosni na svoju odbranu grada koja je svijet zadivila i na herojstvo i uspjeh jedne potpuno nenaoružane jedinice sačinjene većinom od mladih ovog grada koji su potisnuli agresora dalje od centra Goražda i sačuvali granicu na rijeci Drini. Bio je to najveći uspjeh Armije BiH u prvoj godini rata i herojska odbrana Goražda. Sa divljenjem se sjećamo heroja odbrane ovog divnog grada i poručujemo da ih nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti.”, rekao je tom prilikom dr. Zvizdić.

Zajedno sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denis Zvizdić prisustvovao je i sastanku sa članovima Vlade Bosansko – podrinjskog kantona. Tom prilikom je rekao da je zajednički potrebno nastupati sa konkretnim projektima koji će poboljšati ekonomski i socijalni ambijent i učiniti da ovaj grad i ovaj kanton bude mjesto poželjno za rad i život." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću